graphicanews

Ειδήσεις

Xerox

Η Xerox μετασχηματίζεται και μειώνει το προσωπικό της κατά 15%

την 15 Ιανουαρίου, 2024

Η Xerox ανακοίνωσε πως θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα επανεφεύρεσής της, ανακοινώνοντας τις τρεις προτεραιότητές της καθώς και τη μείωση του προσωπικού της σε ποσοστό 15%. Το ποσοστό αυτό της μείωσης μεταφράζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου σε 3.000 θέσεις εργασίας.

Στην ανακοίνωση, ο Steven Bandrowczak, CEO της Xerox, αναφέρει πως η νέα στρατηγική της εταιρείας είναι να κατευθύνει τους πόρους της σε τρεις βασικούς τομείς:
- Στη βελτίωση και σταθεροποίηση της βασικής εκτυπωτικής δραστηριότητά της.
- Στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας μέσω της δημιουργίας ενός νέου οργανισμού Global Business Services, και
- Στην πειθαρχημένη διαχείριση εσόδων από ποικίλες πηγές.

Για να υποστηρίξει το νέο μοντέλο λειτουργίας της, η Xerox έχει επανασχεδιάσει και ευθυγραμμίσει εκ νέου την εκτελεστική της ομάδα. Ο κος John Bruno αναλαμβάνει τα ηνία του επιχειρησιακού τρίπτυχου Εκτύπωση, Ψηφιακές Υπηρεσίες, IT Υπηρεσίες. Ο κος Louie Pastor επιστρέφει στη Xerox ως CAO και υπεύθυνος για το Μετασχηματισμό της εταιρείας και ο κος Flor Colon αναλαμβάνει καθήκοντα ως Επικεφαλής των Νομικών και εταιρικός Γραμματέας.

Με την εφαρμογή αυτού του νέου μοντέλου λειτουργίας, η εταιρεία θα αναλάβει δράση αυτό το τρίμηνο, με στόχο τη μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 15%.
Οι προτεινόμενες μειώσεις θα αποτελέσουν αντικείμενο επίσημης διαβούλευσης με τα τοπικά συμβούλια επιχείρησης και τους φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων, κατά περίπτωση. Η Xerox δεσμεύεται να παρέχει υποστήριξη μετάβασης σε εργαζόμενους που επηρεάζονται.